Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Triggerpisteet ovat pieniä ja kireitä lihaskipukohtia, jotka voivat aiheuttaa paikallista kipua, säteilevää kipua tai muita epämukavuuden tuntemuksia. Triggerpisteet voivat syntyä lihaksissa esimerkiksi liiallisen kuormituksen, trauman, huonon asennon tai toistuvien liikkeiden seurauksena. Nämä kipupisteet voivat rajoittaa liikkuvuutta ja aiheuttaa lihasten heikkoutta.

Triggerpistekäsittely on hierontatekniikka, joka keskittyy erityisesti näiden triggerpisteiden käsittelemiseen ja lievittämiseen. Hieroja käyttää erilaisia paine- ja hierontatekniikoita tunnistaakseen ja käsitelläkseen triggerpisteitä. Yleisimmin käytetty tekniikka on painaminen tai puristelu triggerpisteen alueella, usein käyttäen sormenpäitä, peukaloita tai kyynärpäitä.

Käsittely pyrkii poistamaan triggerpisteitä ja rentouttamaan ympäröiviä lihaksia. Hieroja voi käyttää myös venyttelyä, lihaksen käsittelyä eri suuntiin tai lihaskalvon manipulointia helpottaakseen kireyksiä ja palauttaakseen lihaksen normaalin toiminnan. Käsittely voi tuntua hetkellisesti epämukavalta tai kipeältä, mutta sen odotetaan vähentävän kipua ja parantavan liikkuvuutta pitkällä aikavälillä.

Triggerpistekäsittelyä voidaan käyttää erilaisissa tilanteissa, kuten lihasjännityksen, kroonisen kivun, päänsärkyjen, niska- ja selkäkipujen, urheiluvammojen ja muiden lihasten ja nivelten toimintahäiriöiden hoidossa. On tärkeää, että triggerpistekäsittelyä tarjoavat ammattilaiset ovat koulutettuja ja ymmärtävät triggerpisteiden sijainnin, tunnistamisen ja käsittelyn tekniikat.

Leave a comment

Keho on
Linnasi

Pixafix © 2004 .